Hodočasnički posjeti u Krašić

Osobne nakane svakog pojedinca hodočasnika, čovjekova želja da dođe u Krašić i pomoli se te zahvali svetom Blaženiku Alojziju pozivaju nas uvijek iznova na ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost, uzdržljivost… Vjernici rado posjećuju Krašić, a ovdje ćemo navesti samo neke od prošlogodišnjih (2023.) mnogobrojnih posjeta. Posjetili su nas volonteri župnih caritasa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije; Ozaljsko-lipnički i Sesvetsko-vugrovečki dekanat; sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate; hodočasnici iz župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Privlake kod Zadra; hodočasnici iz Hrvatske Dubice, Strahoninca, Ivanovca i župe Rođenja Isusova iz zagrebačke Kajzerice.

Krašić su pohodili i vjernici Jastrebarskog te Velikogoričko-odranskog dekanata, uz župe Ivanec i Vinagora. Pridružili su im se i vjernici Novozagrebačkog i Resničkog dekanata, župe Petrovsko, Kućan Marof i Varaždinske Toplice. Zahvalni smo na posjetu i pripadnicima Hrvatske kopnene vojske; župama Dugoselskog te župama Zlatarsko-belečkog dekanata.

Razveselio nas je i posjet djelatnika Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa; a zahvaljujemo i svim hodočasnicima koji su sudjelovali u već tradicionalnom Dekanatskom križnom putu. U župu Presvetog Trojstva stigli su i gosti Otočkog dekanata. Hodočašća su, kako je rečeno, održana i u korizmeno vrijeme – u susretu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Posjetili su nas i učenici i učitelji OŠ Lotrščak i OŠ Ružičnjak; Oratorijski zbor crkve sv. Marka evanđelista u Zagrebu; te hodočasnici iz SAD-a, iz Chicaga, predvođeni trajnim đakonom Čikaške nadbiskupije vlč. Michaelom Penichem. Hodočastila su nam braća i sestre Marijanskog zavjeta za domovinu…

Svatko od nas može biti hodočasnik; najprije u svome domu, gdje se u sabranosti duhom i mislima može pripremiti za odlazak na neko hodočasničko mjesto. Jedno od njih je i naš Krašić, mjesto Blaženikova boravka u zatočeništvu i mjesto njegova rođenja za nebo. 

Svi ste od srca pozvani u Krašić! Dođite ujedinjeni u molitvi i radosna srca Blaženiku prikažite svoje nakane.