Objavljeno 14.12.2017

Kategorija : Župni listić

Godina XIV. Broj: 50/2017.

1. U ponedjeljak, 11. prosinca je osmi dan velike Devetnice Malome Isusu, pozivam vas da se pridružite zajednici „Prijatelja Malog Isusa“ – u 5:45 sati moli se krunica Djetetu Isusu, zatim sveta misa te nakon mise molitva Malom Isusu.

2. PRIJAVITE SVOJE BOLESNIKE ZA BOŽIĆNU ISPOVIJED U SAKRISTIJI IZA MISE ILI NAZOVITE U ŽUPNI URED DO SRIJEDE NA BROJ TEL. 01/ 6270 – 003

3. PROBA ŽUPNOG ZBORA - SRIJEDOM U 17 SATI, a DJECA I MLADI SUBOTOM U 10

4. PRIKUPLJANJE ČLANARINE ZA POGREBNO DRUŠTVO – Ponedjeljak, utorak i srijeda od 17-20 sati u STAROJ OPĆINI.

5. ŽUPNA SVETA BOŽIĆNA ISPOVIJED U KRAŠIĆU: PONEDJELJAK 18. XII.: od 17 -19 sati te UTORAK 19. XII. od 7:30 - 8:30 SATI

6. UDRUGA JASLIČARA JASKA JASTREBARSKO pozva Vas na otvorenje X. MEĐUNARODNE IZLOŽBE BOŽIĆNIH JASLICA koja će se održati u nedjelju, 17. prosinca 2017. godine s početkom u 19 sati, nakon Svete mise u 18 sati u Pastoralnom centru župe Sv. Nikole Biskupa, Jastrebarsko, Trg Kardinala Alojzija Stepinca 1.

7. U DVORANI OPĆINSKE VIJEĆNICE U KRAŠIĆU, DIJABETIČKO DRUŠTVO JASTREBARSKO VAS POZVA NA PREDAVANJE U PONEDJELJAK, 11. XII. s POČETKOM U 16:30 SATI NA TEMU: „DIJABETOPOROZA - MOGUĆNOST RANOG OTKRIVANJA OSTEOPOROZE I VAŽNOST NJEZINA LIJEČENJA“, gost predavač : dr.sc. IVO DUMIĆ – ČULE, dr. med.


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

***MADRIDSKI KARDINAL U MIRU U POSJETU KRAŠIĆU***


Kardinal Antonio María Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru, posjetio je u petak 11. veljače 2022. Župu Presvetog Trojstva u Krašiću. Po dolasku u Krašić dočekao ga je domaći župnik vlč. Ivan Vučak.

Mons. Puljić predvodio središnje misno slavlje Stepinčeva u Krašiću


Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić predslavio je središnju svečanu misu na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u četvrtak 10. veljače, u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

ZAVRŠETAK DEVETNICE UOČI STEPINČEVA U KRAŠIĆU!


Koncelebrirano misno slavlje završetka devetnice za Stepinčevo u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je u srijedu 9. veljače dekan Svetonedeljskoga dekanata i župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju preč. Božidar Cind

***OSMI DAN DEVETNICE***


Koncelebrirano misno slavlje osmoga dana devetnice i drugoga dana trodnevnice za Stepinčevo, u utorak 8. veljače, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je dekan Krapinskoga dekanata i župnik Župe Uzvišenja sv. Križa – Začretje preč. Vladim

***SEDMI DAN DEVETNICE***


Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak slavio je svečanu euharistiju sedmog dana devetnice i prvog dana trodnevnice za Stepinčevo u ponedjeljak 7. veljače u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću.

***Novi broj „Glasnika – godišnjaka postulature bl. Alojzija Stepinca“ ***


"GLASNIK" MOŽETE NABAVITI U ŽUPI KRAŠIĆ PO CIJENI OD 20,00 hrvatskih kuna!