Objavljeno 10.07.2019

Kategorija : Župne obavijesti

U Krašiću proslavljena 25. obljetnica svećeništva vlč. Darka Pužina

Na misnom slavlju, koje je započelo svečanom procesijom sudjelovalo je deset svećenika i stalni đakon. Uvodni pozdrav okupljenima uputio je župnik domaćin vlč. Ivan Vučak. Osim rodbine, prijatelja i župljana Krašića, na misi je bilo i mnogo vjernika iz župa u kojima je vlč. Pužin djelovao.

“Predragi u Kristu Isusu! Što može reći ili što smije reći svećenik nakon 25 godina svećeništva? Može s još većom gorljivosti ponavljati iskustvo milosti Božje: ‘Sve mogu u onome koji me jača!’“, naglasio je mons. Juraj Batelja u homiliji, primijetivši kako sve manje mladih i srebrnih misa u župama upozorava na zaboravljanje kako su duhovna zvanja čudesni Božji dar, baš kao što je čudesno i ovo 25-godišnje služenje slavljenika Pužina.

Vlč. Darko Pužin rodio se u Krašiću 6. rujna 1967. godine. Zajedno s 28 drugih đakona, za svećenika ga je 26. lipnja 1994. zaredio sluga Božji kardinal Franjo Kuharić. Budući da se osjećao Krašićancem vlč. Pužin za mladomisničko geslo izabrao je riječi psalma, tako drage bl. Alojziju Stepincu: „K tebi, Gospodine, uzdižem dušu svoju. U tebe se uzdam, Bože moj!“ (us. Ps. 86, 4;25,2).

U Markuševcu je 3. srpnja 1994. slavio mladu misu. U Odri je bio kapelan od 1994. do 2001. godine. Kao prvi župnik u Granešinskim Novakima (2001.-2009.) okupio je uzornu župnu zajednicu, a za njegova župnikovanja izgrađeni su crkva i župna kuća. U župi Sveta Klara (2009.-) župnik je posljednjih devet godina i obnovio je župnu crkvu, područne kapele i župni dom.

Misno slavlje animirao je župni zbor sv. Klare pod ravnanjem profesorice Alle Čorak. Na kraju mise vjernici su izmolili i molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca te je vlč. Pužina uputio nazočnima izraze zahvale, posebno onima koji su ga pratili kroz 25 godina svećeništva.


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

Vlč. Ivan Vučak najavio životopis o župniku Vranekoviću, bliskom Stepinčevom suradniku


Pokojni krašićki župnik i jedan od najbližih suradnika bl. Alojzija Stepinca, vlč. Josip Vraneković, rođen je 16. ožujka 1921., prije točno 100 godina. Povodom njegova rođenja u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću će se održati proslava 21. ožujka, u sklopu

Papa primio u audijenciju nuncija Giorgia Linguu


Papa Franjo primio je u četvrtak 18. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu. Tim povodom Vatican News je objavio s nuncijem intervju u kojem je mons. Lingua, među ostalim, rekao kako Hrvati gaje veliku lj

Nuncij Lingua predvodio proslavu Stepinčeva u Krašiću


Na 61. obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u srijedu 10. veljače, u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću središnje svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

STEPINČEVO 2021. RASPORED MISA


STEPINČEVO 2021. RASPORED MISA

Osmi dan devetnice uoči Stepinčeva u Krašiću


Misno slavlje osmoga dana devetnice uoči Stepinčeva u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću predvodio je 8. veljače krapinski dekan i župnik Župe Uzvišenja sv. Križa u Svetom Križu Začretju preč. Vladimir Drnetić.

Mons. Svalina: Isusova nagrada strpljivima i ustrajnima uvijek je veća od trenutačnih problema i poteškoća


Misno slavlje sedmoga dana devetnice uoči Stepinčeva u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću predvodio je 7. veljače ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina u koncelebraciji sa svećenicima Jastrebarskoga dekanat