Objavljeno 12.02.2022

Kategorija : Župne obavijesti

***MADRIDSKI KARDINAL U MIRU U POSJETU KRAŠIĆU***

Kardinal Antonio María Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru, posjetio je u petak 11. veljače 2022. Župu Presvetog Trojstva u Krašiću. Po dolasku u Krašić dočekao ga je domaći župnik vlč. Ivan Vučak.

U župnoj crkvi kardinal Rouco Varela slavio je svetu misu na pretkoncilskom oltaru, na kojem je svete mise služio bl. Alojzije Stepinac, u zajedništvu s preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom i pročelnikom Tiskovnog ureda i vicepostulatorom za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislavom Hačkom. Kardinal Rouco Varela misu je služio na čast bl. Alojziju Stepincu na nakanu za Hrvatsku i hrvatski narod.

Nakon svete mise kardinal Rouco Varela ostao je u kratkoj molitvi ispred Svetohraništa na klecalu blaženoga Alojzija Stepinca. Ispred moći Blaženika Kardinal je potom izmolio molitvu Anđeo Gospodnji u zajedništvu s prisutnim svećenicima: preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom; preč. Ivicom Budinšćakom, preč. Tomislavom Hačkom i vlč. Ivanom Vučakom. Uslijedio je posjet Spomen-domu bl. Alojzija Stepinca, koji je obnovljen i blagoslovljen u jesen prošle godine.

Kardinal Rouco Varela tijekom svoga posjeta Hrvatskoj obišao je zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor te je sudjelovao u svečanom misnom slavlju proslave Stepinčeva na Trgu ispred Katedrale.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Foto: vlč. Ivan Vučak


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

***MADRIDSKI KARDINAL U MIRU U POSJETU KRAŠIĆU***


Kardinal Antonio María Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru, posjetio je u petak 11. veljače 2022. Župu Presvetog Trojstva u Krašiću. Po dolasku u Krašić dočekao ga je domaći župnik vlč. Ivan Vučak.

Mons. Puljić predvodio središnje misno slavlje Stepinčeva u Krašiću


Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić predslavio je središnju svečanu misu na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u četvrtak 10. veljače, u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

ZAVRŠETAK DEVETNICE UOČI STEPINČEVA U KRAŠIĆU!


Koncelebrirano misno slavlje završetka devetnice za Stepinčevo u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je u srijedu 9. veljače dekan Svetonedeljskoga dekanata i župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju preč. Božidar Cind

***OSMI DAN DEVETNICE***


Koncelebrirano misno slavlje osmoga dana devetnice i drugoga dana trodnevnice za Stepinčevo, u utorak 8. veljače, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je dekan Krapinskoga dekanata i župnik Župe Uzvišenja sv. Križa – Začretje preč. Vladim

***SEDMI DAN DEVETNICE***


Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak slavio je svečanu euharistiju sedmog dana devetnice i prvog dana trodnevnice za Stepinčevo u ponedjeljak 7. veljače u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću.

***Novi broj „Glasnika – godišnjaka postulature bl. Alojzija Stepinca“ ***


"GLASNIK" MOŽETE NABAVITI U ŽUPI KRAŠIĆ PO CIJENI OD 20,00 hrvatskih kuna!