Objavljeno 01.04.2019

Kategorija : Župne obavijesti

Biskup Gorski krstio Viktora, sedmo dijete u obitelji Švalj

U nedjelju 31. ožujka 2019. godine popodnevnoj svetoj misi u 11 sati u našoj župnoj krašićkoj crkvi prisustvovao je novi član obitelji Švalj te novi član krašićke župne i kršćanske zajednice.

Obitelj Švalj krstila je svoje sedmo dijete i dodijelili mu ime Viktor, u prisustvu mnogobrojnih članova krašićke župe i posjetitelja, u krugu prijatelja, vjernika i obitelji.

Misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski uz kojega je bio naš župnik vlč. Ivan Vučak i član obitelji Švalj-Pužin preč. Zlatko Golubić župnik župe sv. Marije na Dolcu u Zagrebu.

U propovijedi mons. Gorskog za razmišljanje je najupečatljivija ostala zaključna rečenica: "Roditelji, ne zatvarajte vrata svojoj djeci, ostavite im mogućnost da se vrate!" Tu poruku svatko može shvatiti na vlastiti način, ali dakako ponajprije ima široku poruku - nikada ne bismo smjeli zatvarati ta jedna „figurativna“ vrata našeg srca, naše duše bilo kome.

Naša nas divna kršćanska vjera uči dvije bazične i rekli bismo najbitnije smjernice za život  - „Ljubi gospodina Boga svoga“ i „Ljubi svoga bližnjega“. Upravo se o tome i radi ovdje. To je bit propovijedi i evanđelja koje smo slušali, ljubiti svakoga i oprostiti svakome ma koliko u našim očima pogriješio.

Svatko od nas pogriješi i kad-tad shvati što je učinio i baš nam je tada potreban oprost, tada moramo priznati da smo pogriješili i pokajati se, vratiti se u okrilje svoje „obitelji“, vratiti se u naručje Gospodnje, pod okrilje Onog tko nas nikada neće napustiti dokle god imamo vjeru u njega i vjeru u sebe i svakog čovjeka, jer svaki je čovjek u očima Božjim njegovo dijete.
 


Švalj Dominik
 

Zavjetni dar za uslišani zagovor bl. Alojziju Stepincu


Dodajmo ovoj lijepoj vijesti da je u nedjelju u Krašić hodočastila obitelj Vitić koja je donijela svoj zavjetni dar u zahvalnost za dar uslišanja molitava po zagovoru bl. Alojzija Stepinca. Po njegovom zagovoru, obitelj Vitić uspjela se izboriti za pravdu u dugogodišnjem sudskom procesu. 


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

Vlč. Ivan Vučak najavio životopis o župniku Vranekoviću, bliskom Stepinčevom suradniku


Pokojni krašićki župnik i jedan od najbližih suradnika bl. Alojzija Stepinca, vlč. Josip Vraneković, rođen je 16. ožujka 1921., prije točno 100 godina. Povodom njegova rođenja u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću će se održati proslava 21. ožujka, u sklopu

Papa primio u audijenciju nuncija Giorgia Linguu


Papa Franjo primio je u četvrtak 18. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu. Tim povodom Vatican News je objavio s nuncijem intervju u kojem je mons. Lingua, među ostalim, rekao kako Hrvati gaje veliku lj

Nuncij Lingua predvodio proslavu Stepinčeva u Krašiću


Na 61. obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u srijedu 10. veljače, u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću središnje svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

STEPINČEVO 2021. RASPORED MISA


STEPINČEVO 2021. RASPORED MISA

Osmi dan devetnice uoči Stepinčeva u Krašiću


Misno slavlje osmoga dana devetnice uoči Stepinčeva u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću predvodio je 8. veljače krapinski dekan i župnik Župe Uzvišenja sv. Križa u Svetom Križu Začretju preč. Vladimir Drnetić.

Mons. Svalina: Isusova nagrada strpljivima i ustrajnima uvijek je veća od trenutačnih problema i poteškoća


Misno slavlje sedmoga dana devetnice uoči Stepinčeva u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću predvodio je 7. veljače ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina u koncelebraciji sa svećenicima Jastrebarskoga dekanat